Geschiedenis

Voor 2006...

"De Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Kruishoutem doorheen de geschiedenis"

Bron: MANNAERTS (T.). "Koninklijke harmonie Sint-Cecilia Kruishoutem: historische terugblik op woelige tijden." In: Jaarboek 2007. Een uitgave van de Heem- en

Geschiedkundige kring 'Hultheim'. 6, 2007, pp. 168-172.

 

 

Na 2006...

De herbevestiging met onderscheiding in de afdeling Uitmuntendheid was een grote opsteker voor dirigent en muzikanten. Met volle inzet, enthousiasme en vastberadenheid werkte Christophe De Maertelaere verder aan het niveau dat de Harmonie tot dan toe kon neerzetten. Dit uitte zich in enkele succesvolle uitvoeringen. 

Naast concerten werd ook meer en meer aandacht besteed aan het sociale aspect van "lid zijn in een vereniging": Tal van activiteiten werden georganiseerd, die de vriendschappelijke sfeer in de Harmonie alleen maar ten goede kwam.

 

In 2007 werd het 190-jarige bestaan van de Harmonie gevierd door enkele utivoeringen en activiteiten. Niet lang daarna kwamen enkele jonge krachten het bestuur versterken. Ook werd met Dirk Meuret een nieuwe voorzitter gekozen. Een grote ommezwaai in de organisatie van de Harmonie, maar op zijn minst een grote verrijking.

 

2009 werd een echt topjaar: Dubbelconcert met Brass Consort te Eeklo, deelname in de Paasstoet te Kruishoutem, uitvoering te Brussel op 11 juli en het absolute hoogtepunt: Het Huldeconcert voor Marcel Dhuyvetter, die in dat jaar 75 jaar muzikant was van de Harmonie. Ondertussen werd er verder hard gewerkt om het muzikaal niveau hoog te houden. Een voorbeeld hiervan is het uiterst geslaagde Repetitieweekend in Wenduine. 

 

 

 

2010 is alvast op een fantastische manier begonnen, want het harde werk van de voorbije jaren werd beloond: Op het Provinciaal Tornooi (7 maart in Buggenhout) had de jury op z'n minst genoten van de uitvoeringen van "Tanczi" en "The Honour of The King" en beloonde de Koninklijke Harmonie St. - Cecilia Kruishoutem hiervoor met "grootste onderscheiding én promotie naar Ere-afdeling"!