Vorige Dirigent(en)

2002 - 2017 - Demaertelaere Christophe

 

 

Christophe zette zijn eerste muzikale stappen onder begeleiding van zijn vader Laurent aan de muziekschool van Merelbeke en aan de academie van Wetteren bij Willy Dhauwe. Hij studeerde in 1991 af aan de academie van Dilbeek met een regeringsmedaille voor trompet.

Nadien bekwaamde hij zich verder aan de conservatoria van Brussel en Gent, waar hij ondermeer een eerste prijs notenleer en de titel "meester in de muziek" met de optie jazz en lichte muziek behaalde.

Hij specialiseerde zich in arrangement bij Freddy Sunder (Hogeschool Gent) en Arnould Massart (Conservatoire Royale de Bruxelle). Verder volgde hij directie bij Dirk Brossé en Eddy Van Oosthuyse.

Christophe is vooral actief als freelance trompettist bij verschillende commerciële orkesten en groepen. Als arrangeur schrijft hij in opdracht van bekende Vlamingen, productiehuizen en orkesten. Daarnaast is hij verbonden aan de academie van Zottegem als leraar koper, combo, jazz theorie en arrangement. Ook fungeert hij regelmatig als interim-dirigent voor verscheidene andere muziekverenigingen.

Na het mooie resultaat in 2006 op het Provinciaal Tornooi te Sint-Niklaas (onderscheiding in de afdeling Uitmuntendheid), werd zijn enthousiaste aanpak in 2010 nog maar eens beloond met een groot succes op het Provinciaal Tornooi te Buggenhout op 7 maart 2010: Grootste onderscheiding én promotie naar Ereafdeling!

 

1990 - 2002 - Maertens Lieven

 

 

Lieven Maertens begon zijn muzikale studies aan het Conservatorium te Kortrijk. Als veertienjarige trekt hij naar het Koninklijk Muziekconservatorium te Gent, daarnaast geniet hij ook van een volledig klassieke humanioraopleiding. Te Gent studeert hij o.m. af voor trombone en kamermuziek. Tevens volgt hij directie bij Guy Duijck.

Tijdens zijn carrière als trombonist werkt hij als gast bij verschillende ensembles en orkesten naast zijn vaste betrekking als trombonist bij de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine en leraar koper aan de Stedelijke Muziekacademie te Veurne. In 1979 nam hij deel aan de Internationale Muziekwedstrijd Trombone te Genève.

De eerste stappen als dirigent hafabra worden bij de Kon. Volksharmonie Sint-Jozef uit Menen (1976-1984) gezet. Met de Kon. Harmonie Sint-Cecilia Kruishoutem (1990-2002) en de Koninklijke Harmonie Onder Ons Wervik (1991-2016) boekt hij verschillende nationale en internationale successen.

Als trombonist begonnen bij de oprichting van Kortrijk Brass Band, neemt hij de leiding over in 1982. Met deze band behaalt hij zeer mooie resultaten in binnen-en buitenland, hoewel steeds werd geopteerd om met amateurmuzikanten te werken. Vele solisten werden begeleid en talrijke gastdirigenten krijgen de gelegenheid met Kortrijk Brass Band en zijn dirigent samen te werken. Dit levert uiteindelijk respect op tot ver over de grenzen. Verdere vervolmaking als dirigent gebeurt bij Jan Segers aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel, tijdens ‘Masterclasses’ en op de Internationale Dirigentencursus A (1992) te Kerkrade(Nl.) met Col. Arnold D. Gabriël (USA).

 

(bron: www.stadsharmoniewervik.be/bigband)

 

1957 - 1990 - Maertens Leopold

1950 (?) - 1957 - Van Praet Jef

1930 - 1950 (?) - Van Landeghem Oscar

1898 - 1930 - Schynckel Alfons