Vorige Dirigent(en)

2002 - 2017 

 

 

Christophe zette zijn eerste muzikale stappen onder begeleiding van zijn vader Laurent aan de muziekschool van Merelbeke en aan de academie van Wetteren bij Willy Dhauwe. Hij studeerde in 1991 af aan de academie van Dilbeek met een regeringsmedaille voor trompet.

Nadien bekwaamde hij zich verder aan de conservatoria van Brussel en Gent, waar hij ondermeer een eerste prijs notenleer en de titel "meester in de muziek" met de optie jazz en lichte muziek behaalde.

Hij specialiseerde zich in arrangement bij Freddy Sunder (Hogeschool Gent) en Arnould Massart (Conservatoire Royale de Bruxelle). Verder volgde hij directie bij Dirk Brossé en Eddy Van Oosthuyse.

Christophe is vooral actief als freelance trompettist bij verschillende commerciële orkesten en groepen. Als arrangeur schrijft hij in opdracht van bekende Vlamingen, productiehuizen en orkesten. Daarnaast is hij verbonden aan de academie van Zottegem als leraar koper, combo, jazz theorie en arrangement. Ook fungeert hij regelmatig als interim-dirigent voor verscheidene andere muziekverenigingen.

Na het mooie resultaat in 2006 op het Provinciaal Tornooi te Sint-Niklaas (onderscheiding in de afdeling Uitmuntendheid), werd zijn enthousiaste aanpak in 2010 nog maar eens beloond met een groot succes op het Provinciaal Tornooi te Buggenhout op 7 maart 2010: Grootste onderscheiding én promotie naar Ereafdeling!