Dirigent: Pieter Delaere

 

Pieter Delaere begon als prille zevenjarige saxofoon en slagwerk te volgen aan de academie voor Muziek, Woord en Dans Waregem en studeerde voor allebei af met Grootste Onderscheiding.
 

Na de humaniora zette Pieter zijn studies verder aan de Hogeschool Gent (departement Conservatorium). Hij behaalde er het diploma Master of Arts in de Klassieke Muziek (saxofoon) met Grote Onderscheiding en studeerde een jaar in Pesaro (Italië) in het  kader van het erasmus project.
Directie volgde hij in de klas van Dirk Brossé en Wim Belaen. Na zijn master-opleiding, volgde Pieter ook een cursus instrumentale directie bij Bart Picqueur.
 

Dirigeren is voor Pieter steeds belangrijker en sinds april 2018 is hij dirigent van de Koninklijke Harmonie St-Cecilia Kruishoutem, waar hij sinds 2012 al dirigent is van de Jeugdharmonie. Niet enkel de muzikale veelzijdigheid van het orkest spreekt hem aan, maar ondertussen voelt hij zich ook al goed thuis in Kruisem!
 

Daarnaast is hij dirigent van de Koninklijke Fanfare Nut en Vermaak Maldegem, het Fanfare Orkest Lebbeke en Fanfare Concordia Malderen, waarmee hij in juli 2017 een Gouden Medaille behaalde op het WMC (Wereld Muziek Concours) Kerkrade.
Zijn eerste stappen als dirigent zette hij in 2011 bij Harmonie Sint-Cecilia Langemark, waar hij nog steeds actief is.
 
Als saxofonist en componist won hij 12 nationale en internationale prijzen en hij concerteerde met vele professionele orkesten en ensembles in binnen- en buitenland.


In 2014 behaalde Pieter het Postgraduaat Cultuur- en Kunstmanagement aan de Universiteit Gent (School voor Social Profit en Publiek Management).


Momenteel is hij als leerkracht saxofoon verbonden aan de academies van Aalst en Harelbeke.